Skip to Main Content »

 
 

Typologie van Communicatie

Typologie van Communicatie

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 5,00

Snel overzicht

In dit model worden de variabelen kennis delen en kennis ontvangen tegen elkaar uitgezet. Beiden kun je zowel passief als actief doen. Dit leidt tot 4 typologieën van communicatie onder kenniswerkers.


Related Models: Drama TriangleTypology of CommunicationPrinciples of Effective LeadershipTeam BuildingPillars of CommitmentTypology of Knowledge WorkersCoachingHerzberg FactorsCoaching ArtsFace-to-Face CommunicationTrust EquationFormula of Trust

€ 5,00

communicatie cartoon

Meer afbeeldingen

  • communicatie cartoon
  • communicatie page01
  • communicatie page02
  • Typology of Communication Cartoon

Details

Typologie van communicatie

 

Oorsprong

Dit model is volgens ons neergezet door Mathieu Paul Weggeman (1953). Weggeman is een bedrijfskundige, organisatieadviseur en hoogleraar organisatiekunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is gespecialiseerd in kennis- en innovatiemanagement. Van zijn hand is ook de kennisdefinitie.

Related Models: Drama TriangleTypology of CommunicationPrinciples of Effective LeadershipTeam BuildingPillars of CommitmentTypology of Knowledge WorkersCoachingHerzberg FactorsCoaching ArtsFace-to-Face CommunicationTrust EquationFormula of Trust

 

Het model

In dit model worden de variabelen kennis delen en kennis ontvangen tegen elkaar uitgezet. Beiden kun je zowel passief als actief doen. Dit leidt tot 4 typologieën van communicatie onder kenniswerkers:

      Pomp: actief kennis delen / actief kennis ontvangen;

      Redacteur: actief kennis delen / passief kennis ontvangen;

      Spons: passief kennis delen / actief kennis ontvangen;

      Zolderkamer: passief kennis delen / passief kennis ontvangen.

 

POMP

De pomp is zeer actief op beide vlakken. Altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, nieuwe feiten en meningen van anderen. De pomp vindt het ook fijn de nieuw verzamelde kennis snel met anderen te delen. Hierbij vergaart hij ook weer nieuwe kennis. Dit ‘drukke’  samenspel leidt tot het werk van een pomp: wat er in komt moet er ook weer uit!

Redacteur

De redacteur is de persoon die graag laat blijken wat hij/zij weet van de materie. Vergelijk het met de redacteur van een krant. Ze doen natuurlijk wel onderzoek, hun bestaansrecht is echter de uiting. Ook al weet de redacteur er niet altijd het meest van, je zult ‘m altijd horen.

 

Spons

Een Spons… die moet je uitknijpen. Zo ook hier. Het spons-type is niet geneigd zich snel op de voorgrond te plaatsen. Omdat de spons actief kennis tot zich neemt en het passief deelt, loopt hij soms een beetje vol.

 

Zolderkamer

De zolderkamer is overwegend passief in het delen en ontvangen van kennis. Om hem aan te sporen zul je hem expliciet moeten benaderen. Het zegt niet per definitie iets over zijn kennisniveau of zijn intelligentie. Misschien is ie wel het beste leerlingetje van de klas. Als iemand hem ten minste aanspoort.

 

Wat kun jij ermee?

Allereerst voor jezelf. Waar zou jij jezelf positioneren? En is dat in elke situatie zo? Schrijf op waarom je overwegend tot een bepaalde typologie behoort. Stel vast of je het prettig vindt, of dat je een bepaalde verschuiving wilt laten zien in de toekomst richting een andere typologie. Het helpt jezelf bewuster te worden van hoe je zelf bent, wat je kunt en wat je wilt.

Voor je team of medewerkers. Let op! Niemand past precies in een hokje. En soms is het situatie afhankelijk wie wanneer overwegend in welk hokje thuishoort. Derhalve is het een goed middel om te gebruiken in evaluaties. Alleen al de dialoog over het model en de persoon in kwestie kan leiden tot fantastische inzichten.

Als voorzitter van een vergadering is het eveneens goed bewust te zijn van deze typologieën. De spons zal niet snel als eerste zijn mening geven. Wellicht is het wel degene met de meest gefundeerde kennis over het onderwerp. Als voorzitter kun je invloed uitoefenen door expliciet en op de man gericht te vragen of iemand zijn oordeel wil geven: “Piet, ik heb jou nog niet gehoord. Wat is jouw mening over deze situatie?”.

Succes met kennis delen en ontvangen!

 

Related Models: 

-   Drama Triangle

-   Typology of Communication

-   Principles of Effective Leadership

-   Team Building

-   Pillars of Commitment

-   Typology of Knowledge Workers

-   Coaching

-   Herzberg Factors

-   Coaching Arts

-   Face-to-Face Communication

-   Trust Equation

-   Formula of Trust

 

 

 

Bronnen:

       Wikipedia

       Leidinggeven aan Professionals, Niet Doen!, Weggeman, EAN: 9789055943524

       Kennismanagement: de praktijk, Weggeman, EAN: 9789055941803